Met de huidige aanpak dreigt de energietransitie vast te lopen. Met het Gilde van Versnellers wisselen we nieuwe ideeën, kennis en ervaringen uit om een andere aanpak mogelijk te maken: lokaal, duurzaam en van de mensen zelf. Lokale energieprojecten komen sneller van de grond met het juiste gevoel voor de omgeving, de juiste kennis en de juiste mensen. Door samen te werken op versnellingsvragen binnen projecten in de regio winnen we tijd en energie.

Er is veel animo om dit samen op te pakken. Inmiddels hebben we een netwerk gevormd en is het online platform ingericht. Lokale bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties uit de regio zijn aangehaakt om hun expertise te delen en projecten verder te brengen. Doe jij ook mee? Meld je dan aan.

Het Gilde van Versnellers werkt samen met Burgers Geven Energie, een energie community van inwoners uit de regio. Het Gilde en de Community zien dezelfde mooie stip aan de horizon: een regionaal, duurzaam energiebedrijf in handen van inwoners en bedrijven. Onze energie is niet langer een ver-van-mijn-bed-show van grote, internationale leveranciers, maar een tastbaar product waar inwoners van de regio trots op zijn.

Vorige bijeenkomst terugkijken?

v.l.n.r. Eric, Falco, Kim, Carlo

De lancering van Platform van het Gilde van Versnellers werd uitgezonden vanuit de Mussenhut (het bezoekerscentrum van Windpark Nijmegen-Betuwe). De interactieve uitzending werd gevolgd door 22 Gilde-leden.

We hebben kennis met elkaar gemaakt en ook aangegeven wat we komen halen en brengen. Een verslag hiervan komt op het Platform te staan. Het Platform is toegankelijk voor Gilde leden.

Uitzending gemist? Bekijk hieronder de bijeenkomst met de lancering van het Gilde van Versnellers.

Wil je ook lid worden van het Gilde van Versnellers?