Terug naar projectoverzicht

Zonnepark De Grift

Innovatie Landschap Opslag Wind Zon

Dit project gaat over het ontwikkelen van een lerend bouwteam om het project kwalitatief, doch zo lokaal en duurzaam mogelijk te realiseren. In de uitvraag is een programma van wensen opgesteld waarin naast prijs en kwaliteit extra aandacht is besteed aan de lokale, duurzame en sociale component. We werken zoveel mogelijk met lokale ondernemers, leiden on the job mensen op met een afstand tot de arbeidsmarkt en werken met groen beton.

Griftdijk 244, Nijmegen-Oosterhout

Google Maps: Windpark Nijmegen-Betuwe

Zonnepark De Grift

Versnellingsvraag

Lokale bouwers gezocht.

De vraag naar lokale bouwers is aan het Gilde van Versnellers voorgelegd. Hier zijn tot nu toe interessante partijen voor aangedragen. De detailengineering is in volle gang en we werken op dit moment toe naar het contracteren van de aannemer. Plan is om in maart 2021 op te leveren.

Bij dit project heeft vertraging in ons voordeel gewerkt. In de tijd zijn zonnepanelen efficiënter geworden (meer opbrengst per paneel) en door goed te kijken naar het legplan en de hoek van de panelen is de grond efficiënter te gebruiken. We gaan van 4,9 MWp naar 7 MWp, bouwen duurzaam, sociaal en lokaal. 

Betrokken organisaties

Ook bijdragen aan dit project?

Falco Pieters