Terug naar projectoverzicht

Duurzame Rosandepolder

Innovatie Landschap Water Zon

We gaan samen aan de slag om de woonboten in de Rosandepolder (nog verder) te verduurzamen.

GVV Rosandepolder

Versnellingsvraag

ROSANDESTROOM(ING)

Met ondersteuning van de Gemeente Arnhem gaan we samen aan de slag om de woonboten in de Rosandepolder (nog verder) te verduurzamen.

Het plan is om een drijvend zonneparkje te bouwen: een vlot van ongeveer 4 bij 6 meter waarop zonnepanelen zijn bevestigd. Dit vlot kunnen bewoners om de beurt lenen en hun huishouden erop ‘inprikken’. Hiermee kun je dus oefenen met zonnepanelen en kijken wat de opbrengst is op jouw locatie. Iedereen mag meedoen.
Het vlot willen we samen gaan bouwen, we zijn dan ook op zoek naar jou! Er zijn veel slimme en handige mensen in de Rosandepolder waarmee al geweldige projecten gerealiseerd zijn. Het bouwen van dit vlot kunnen we vast ook en is een leuke activiteit om samen aan de slag te gaan, net als ‘vroeger’. Zonnepanelen is natuurlijk niet het enige wat we kunnen doen aan verduurzaming.
Isolatie, andere verwarmingsoplossingen en tips voor duurzaam gebruik van energie komen ook aan de orde. Het verschil tussen individuele arken/boten en mensen die erop wonen vraagt om een individueel energieadvies per woonboot.

Betrokken organisaties

Ook bijdragen aan dit project?

Klaas Guldie